Unidades NeurocirugíaUnidades Neurocirugía

Unitat Funcional de Neurocirurgia Pediàtrica

Direcció: Jose Hinojosa


"El nen no és un adult en miniatura". L'aforisme clàssic a Pediatria adquireix ple sentit quan s'aplica a la Neurocirurgia de l'edat infantil i juvenil. El nen i l'adolescent difereixen de l'adult en nombrosos aspectes relacionats amb el creixement, el canvi de caràcters morfològics, la immaduresa o la psicologia pròpia d'un ésser en desenvolupament. Tot això condiciona una manera pròpia d'emmalaltir, amb adaptacions i respostes a la malaltia diferents de les d'un ésser adult.

Nombroses malalties apareixen únicament a la infància mentre que altres s'inicien en aquest període i es continuen durant l'edat adulta, considerant-se com a pròpies de la de la Neurocirurgia Pediàtrica per les seves característiques especials.

La neurocirurgia pediàtrica s'ha de practicar exclusivament en entorns sensibles a les necessitats específiques del nen i de l'adolescent malalts.

La Unitat de Neurocirurgia Pediàtrica de l'Institut de Neurociències (Centre Mèdic Teknon) compta amb la darrera tecnologia al servei dels seus pacients juntament amb la reconeguda experiència d'un equip multidisciplinar capaç de tractar amb garanties qualsevol malaltia al seu àmbit.


PROGRAMES

  • Cirurgia mínimament invasiva de les craneosinostosis.
  • Lipoma medul·lar i medul·la ancorada. Espina bífida.
  • Endoscòpia cerebral per al tractament d'hidrocefàlia, quists i tumors intraventriculars
  • Neurooncologia (tumors cerebrals, de nervis perifèrics -Quim Casañas- i de la mèdula espinal
  • Malformació de Chiari. Malformacions de la unió crani-cervical (Jordi Rimbau). Displàsies esquelètiques en general
  • Cirurgia de l'epilèpsia infantil (GC)

EQUIP