Artrosi cervical

L'artrosi cervical, també coneguda com a espondilosi cervical, és una malaltia degenerativa que afecta les articulacions i discos de la columna cervical. És una afecció comuna, especialment en adults grans, i pot causar una varietat de símptomes com ara mal de coll, rigidesa i limitació en el rang de moviment. En aquest article, discutirem el diagnòstic, els fenotips i el tractament de l'artrosi cervical.


Diagnòstic:

El diagnòstic de l'artrosi cervical es fa mitjançant una combinació d'examen físic, història mèdica i estudis d'imatge. Durant l'examen físic, el metge avaluarà el rang de moviment, força i sensibilitat del coll. Els estudis d'imatge, com ara radiografies, ressonàncies magnètiques o tomografies computaritzades, es poden utilitzar per visualitzar l'abast del dany a les articulacions i discos del coll. També es poden fer anàlisis de sang per descartar altres tipus d'artritis o malalties autoimmunitàries.


Fenotips:

Hi ha diversos fenotips o patrons d'artrosi cervical. Els més comuns són l'espondilosi cervical discogènica, l'espondilosi cervical de les articulacions facetàries i l'espondilosi cervical mixta.

Espondilosi cervical discogènica: Aquest fenotip es caracteritza per la degeneració dels discos intervertebrals al coll, cosa que pot causar dolor i rigidesa.

Espondilosi cervical de les articulacions facetàries: Aquest fenotip es caracteritza per la degeneració de les articulacions facetàries, cosa que pot causar dolor, rigidesa i limitació en el rang de moviment.

Espondilosi cervical mixta: Aquest fenotip implica una combinació de degeneració discogènica i de les articulacions facetàries i pot causar una varietat de símptomes, incloent dolor, rigidesa i limitació al rang de moviment