Objectius farmacològics en l'artrosi del genoll

Hi ha diversos objectius farmacològics en l'artrosi de genoll que s'estan investigant per al desenvolupament de nous fàrmacs.

La inflamació té un paper crític en el desenvolupament i la progressió de la osteoartritis del genoll. L'orientació a vies inflamatòries, com la interleucina-1 (IL-1), el factor de necrosi tumoral alfa (TNF-alfa) i la ciclooxigenasa-2 (COX-2), s'ha mostrat prometedora en estudis preclínics i clínics.

Les metaloproteinases de matriu (MMP) són enzims que degraden la matriu extracel·lular del cartílag i l'os. S'ha proposat orientar les MMP amb inhibidors com una estratègia terapèutica potencial per frenar la progressió de l'artrosi de genoll.

Remodelació del cartílag i dels ossos: l'equilibri entre el cartílag i la remodelació òssia es veu alterat en l'artrosi del genoll, provocant la degradació del cartílag i el creixement excessiu dels ossos. L'orientació d'enzims implicats en la remodelació del cartílag i l'os, com ara les agrecanases i les catepsines, s'ha mostrat prometedor en estudis preclínics.

El dolor és un símptoma important de l'artrosi de genoll i pot afectar significativament la qualitat de vida dels pacients. L'orientació a les vies del dolor, com els canals de potencial del receptor transitori (TRP) i el factor de creixement nerviós (NGF), s'ha mostrat prometedor en estudis preclínics i clínics.

Els factors de creixement, com el factor de creixement transformant beta (TGF-beta) i el factor de creixement semblant a la insulina-1 (IGF-1), tenen un paper en la formació i reparació del cartílag i dels ossos. Orientar aquests factors de creixement amb agonistes o antagonistes s'ha mostrat prometedor en estudis preclínics.

L'autofàgia és un procés cel·lular que elimina components danyats o disfuncionals, i la seva desregulació ha estat implicada en el desenvolupament de l'artrosi del genoll. Orientar l'autofàgia amb activadors o inhibidors s'ha mostrat prometedor en estudis preclínics.